Nenosten sukuseura

Hyvä sukuseuran jäSEN!
Uusi toimittajamme Eeva Väisänen pyysi kauttani ilmoittamaan teille, että kaikenlaiset jutut ja kuvat ovat koko ajan  tervetulleita. sEURAAVAT ILMESTYVÄT SITTEN KEVÄÄN LEHDESSÄ.

Syksyn lehti, joka on tämän vuoden ensimmäinen on saapunut Suomessa asuville jäsenille tänään, muualla asuville varmaan tämän viikon aikana. Lähettäkää palautetta, kiitos!

Mielestäni uusi toimittajamme Eeva onnistui hienosti. Kiitokset Eevalle!

Jos olemme lähettäneet lehden  ilmoituksestanne huolimatta väärään osoitteeseen, annattehan anteeksi. Saan joskus ilmoituksia puhelimitse ollessani muualla kuin kotona ja joskus en muista tehdä korjausta. Jos olet halunnut erota ja me siitä huolimatta olemme lähettäneet lehden, ethän pahoita mieltäsi. Löytyisikö joku sukulainen, joka olisi kiinnostunut lukemaan lehtemme? 

RATTOISIA LUKUHETKIÄ!

 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

Sihteerin mietteitä:  4.11.2017

Kirjoitan lauantai-iltana kotisivuille. Kunpa saisimme jonkun ylläpitämään tätä kotisivuamme. Samoin alan haaveilla 

uuden nuoremman sihteerin löytämisestä. Ihmisiä on vain vaikea saada osallistumaan. Olimme lähettäneet henkiläkohtaiset

kahvikutsut 11 pieksämäkeläiselle Nenoselle. Yksikään ei ilmoittautunut etukäteen. Vähän ennen hallituksen kokouksen

loppumista, yksi Nenonen soitti. Se riitti. Saimme hyvän yhteyshenkilön ja aktiivin mukaan. Kiitos, Anja!

 

MUISTUTUS: Olethan varannut ensi kesän heinäkuun viikonlopun sukuseuralle 13-15.7.2018. Virallisesti sukukokous alkaa

lauantaina, mutta on tullut perinteeksi aloittaa jo perjantai-iltana. Monet tulevat kauempaa tai julkisilla kulkuneuvoilla

ja siksi on helpompi tulla jo perjantai-iltapäivänä ja yöpyä hotellissa. 

7.10. hallituksen kokouksen yhteydessä tutustuimme sukukokouspaikkaan, hotelli Savonsolmuun. Mukavan tuntuinen kotoinen paikka.

 

Nyt odottelemme lehden ilmestymistä. Rekka tuo pienen lavan, johon lehdet on pakattu. Siitä alkaa meikäläiselle aika urakka, täytyy sanoa.

Nyt ei onneksi ole laskua lähetettävänä, joten lehteä ei tarvitse laittaa kirjekuoreen. 

 

Talven odotuksin

Seija-sihteeri

 

 

 

 Kuvassa paimentamassa olleet veljekset ja siskokset. Otso ja Seija, Pete ja Sirpa. Vappu ja Jan ja Lyyti.  Sisaruslaumasta puuttui kolme. Lampaiden paimentaminen on näillä koirilla geeneissä. 

Omia sukutauluja sähköpostilla jäsenille  

Jos olet sukuseuran jäsen, voit pyynnöstä saada sukutaulujasi sähköpostiisi. Voit samalla tarkistaa, onko suvussa tapahtunut 

muutoksia. Otamme mielellämme vastaan päivityksiä.

Ellet ole vielä sukuseuran jäsen, voit liittymällä jäseneksi saada myös omat sukutaulusi. Ota yhteys minuun tai taloudenhoitaja 

Tarjaan. Sukuseuran jäsenmaksu on vain 20€/vuosi/jäsen. 

 

Rakas sukuseuran jäsen,

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksun vuosilta 2016-2017. Joitakin maksuja on edelleen maksamatta. Jos maksua ei ole

kahdesta  huomautuksesta huolimatta tullut, oletamme jäsenen haluavan erota sukuseurasta. Poistamme nimen osoite-

luettelosta. Jos et saa lehteä, vaikka haluaisit, ota meihin yhteyttä. 

Seija-sihteeri

 

nenossuku-jäsenlehti  

Tämän vuoden ensimmäisen jäsenlehden on koonnut ja toimittanut nuori toimittajamme Eeva Väisänen. Eeva on Ulla ja Ville Nenosen tyttären Marja Väisäsen tytär. Viime syksyn lehdessä oli hänen kirjoituksensa ja siinä tarkempi esittely. Kopioin sen tähän teidän iloksenne, jotka ette saa lehteä. Eeva on  26-vuotias filosofian maisteri (FM), joka on valmistunut kääntäjäksi ranska-suomi-ranska. Hän kuuluu Nenosten Pohjois-Karjalan sukuhaaraan.

Ette usko, miten iloisia olemme Eevasta, nuoresta jäsenestä tiimiimme. Toivotamme Eevan sydämellisesti tervetulleeksi iloiseen joukkoomme!

Jos sinulla, nuorella tai vanhemmalla sukulaisella olisi kiinnostusta ruveta sukuseura-aktiiviksi, ota yhteys kehen tahansa hallituksenjäseneen. (Kts yhteystiedot) 

Jos haluat ruveta Nenossuku-jäsenlehden vakituiseksi lukijaksi, liity sukuseuraan. Jäsenmaksu on vaatimattomat 20 € per vuosi. Jäsenmaksu laskutetaan joka toinen vuosi eli 40 € kerrallaan. 

Kaikkien sukulaisten ja sukuseurastamme kiinnostuneiden jutut ovat tervetulleita. Muistakaa, että kaikki sukujutut ja -kuvat kiinnostavat lukijoita. 

KANSIKUVATYTÖSTÄ TOIMITTAJAKSI! 

 Vuoden 1997 Nenossuvun kansikuvassa Eeva, Aino ja Hanna Väisänen.

 

Vuonna 2017 nuori toimittajamme, Eeva Väisänen.

 

Eeva kirjoitus on kopioitu Nenossuku-lehden numerosta 2/2016.

"Hyvät sukulaiset ja lukijat,

Ilon ja kauhun sekaisin tuntein esittäydyn teille sukulehden uutena päätoimittajana.

Tilanne tuntuu jossain määrin jopa absurdilta, sillä tähänastiset muistikuvani sukuseuran toiminnasta voi tiivistää yhteen tapahtumaan: sukukokous, paikkana mahdollisesti Joensuu. Vuosiluki ei ole jäänyt mieleeni, mutta päätellen siitä, miten korkealla muiden kävijöiden kasvot tuntuivat olevan omiini verrattuna, kokouksesta on jo kulunut jokunen vuosi. Luonnollisesti kontaktit tuolloin vielä vieraaseen aikuisten maailmaan ja samalla sukuseuraan jäivät muodostumatta. Sukukokouksessa käväisemisen lisäksi muistan nuoruusvuosiltani, miten kotonamme pyöri aikoinaan sukulehden numero, jonka kanteen olin päässyt siskojeni kanssa. Kansikuvatytöstä toimittajaksi, sitä voisi joissain piireissä kutsua nousujohteiseksi uraksi.

Miten näin uuden sukupolven edustaja sitten on päätynyt tähän tilanteeseen? Vapautuvasta työtehtävästä mainittiin minulle perhepiirissä jo jonkin aikaa sitten, enkä keksinyt syytä kieltäytyä. Kun yhtälöön lisätään ukkini Ville Nenosen aktiivinen toiminta sukuseuran hyväksi sen alkuvaiheissa, naureskelimmekin perheen kesken hyväntahtoisesti, että kaikenlainen vapaaehtoistoiminta ja aktiiviisena jäsenenä mitä erilaisimmissa piireissä puuhastelu taitaa kulkea meillä suvussa. Niin ollen tuntuukin luontevalta jatkaa ukkini sukuseuralle antamaa panosta, joskin oma panokseni tuntuu vielä pieneltä ja vaatimattomalta. Ja kukapa jättäisi nykyisessä taloustilanteessa työtehtävän vastaanottamatta, varsinkin, kun lisäbonuksena tarjoutuu mahdollisuus lähentää välejään omaan sukuun. 

Askel kohti aktiivisempaa sukuseuratoimintaa tuntuu omalla kohdallani luontevalta ottaa juuri nyt, sillä olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja menneistä ajoista. Koulussa tuntui mukavalta päntätä maailmanhistorian suuria linjoja, nyt alan ymmärtää uudella tavalla myös henkilötason historiaa. Viime aikoina on virinnyt yhä suurempi kiinnostus sitä kohtaan, mistä itse olen lähtöisin ja miten sijoitun osaksi suurempaa sukupolvien ketjua. Tästä konkreettisena esimerkkinä voin mainita viime kesänä perheporukalla tehdyn visiitin Niinikumpuun, ukkini lapsuuden maisemiin. (Siht huom. Juttu siitä muualla samassa lehdessä kuvineen).

Vaikka maisemat pysyisivätkin samoina, vaikka Niinikumpu tarjoaisi kurkistuksen ukkini nuoruuden maisemiin, maailma kokonaisuudessaan muuttuu silti. Nykykulttuurissa on helppo jäädä yksinäiseksi , vieraantua entisaikojen yhteisöllisyydestä. Lisäksi nekin yhteisöt, joita nykyään muodostetaan, muodostuvat vapaaehtoisesti omien toiveiden, halujen ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Toki myös sukuseuraan kuulumisella on pohjimmiltaan syynsä, vaikka ne eivät nuoruudessa vielä aukeaisikaan. Itse olen kuitenkin elävä esimerkki siitä, miten aika tekee tehtävänsä, ja suku alkaa kiinnostaa. Ehkäpä sukuseura on omalla kohdallani pientä kritiikkiä nykyään niin yleistä yksilökeskeistä käyttäytymismallia kohtaan. 

Edellä mainittuja ajatuksia varmasti pyörittelin mielessäni silloin, kun suostuin tehtävään sen kummempia epäröimättä, ja vasta jälkikäteen lupaukseni laajuus on alkanut pikkuhiljaa valjeta minulle ja herättää myös epäilyksiä: mitä annettavaa minulla voisi olla sukuseuralle, jonka toiminnassa monet ovat olleet mukana käytännöllisesti katsoen yhtä kauan kuin olen itse kulkenut maallista taivaltani? Enhän ole edes mikään oikea toimittaja. Odotetaanko minulta vallankumouksellisia uudistuksia, vai onko sittenkin tärkeintä vain se , että sukupolvien ketju jatkuu, ja lehti pitää yhä yllä yhteyksiä sukulaisten välillä. Sen tosin tiedän, etten halua ottaa liian vahvaa taiteellisen johtajan roolia, vaan ideaalitilanteessa toivoisin tietenkin, että lehti olisi suvun näköinen. Mikään kertomus omasta elämästä ei ole liian "tyhjänpäiväinen" kerrottavaksi, mikään valokuva ei ole "turha" jaettavaksi, mikään teksti ei ole liian "huonosti kirjoitettu" muiden luettavaksi, sillä juuri niistä pienistä palasista muodostuu kokonaisuus, suku. Toivottavasti kokemus opettaa ajan kuluessa, mikä tulee olemaan oikea suunta sukulehdelle. Näistä lähtökohdista aloitan, mutta kenties todellisuus osoittautuu monimuotoisemmaksi. Siitä olen kuitenkin varma, että tulen aikoinani jättämään tämän tehtävän monia kokemuksia rikkaampana. 

Eeva Väisänen"

 

 

 


HALLITUS 

kokoontui 7.10.2017 Pieksämäellä. Oli jännittävää päästä käymään kaupungissa, josta en tiennyt paljon mitään. Junalla tietysti olen matkustanut ohi,

vaihtanut ehkä junaa. Pieksämäki oli iloinen yllätys. Siellä taitaa olla vilkas kulttuurielämä. Olimme kutsuneet pieksämäkeläisiä kahville, mutta

vasta viime hetkellä yksi henkilö soitti: Anja Nenonen. Joskus yksikin henkilö riittää, jos hän on innostunut. Anja laulaa kuorossa ja osallistuu

muutenkin ahkerasti. Saimme tutustua upeaan kulttuuritaloon, Kulttuurikeskus Poleeniin. Mutta lehdessä enemmän.

 

Luepa täältä:

 

https://www.pieksamaki.fi 

 

Hallituksen kokous Jyväskylässä hallituksenjäsenen Pirjo Koppisen kodissa maaliskuussa 2017. 

 

 Hallitus oli koolla 4.3.2017 Jyväskylässä. Istumassa ovat Kari Nenonen Suonenjeolta, Tarja Nenonen Vantaalta ja Seija Raatikainen Espoosta. Seisomassa takana Pirjo Koppinen Jyväskylästä, Esko O. Nenonen Siilinjärveltä, Nenossuku-lehden toimittaja Eeva Väisänen Turusta ja Matti Nenonen Evitskogista. 

 Kokouksessa käsiteltiin aluksi Ari Kolehmaisen lähettämää väliaikaistietoa koskien sukututkimusta. Ari kiirehtii DNA-projektin aloittamista eli että mahdollisesti kaikista sukuhaaroista kaksi henkilöä osallistuisivat tutkimukseen. Etsitään ensin kaksi sopivinta henkilöä ja tiedustellaan heidän halukkuuttaan otattaa DNA-testi. Tähän otetaan tutkittavaksi vain isälinja eli meillä naisilla ei ole asiaa tällä kertaa. Sukuseura osallistuu kustannuksiin, sillä nämä testit hyödyttävät kaikkia sukulaisia. Jos olisin sukuni mieshenkilö, ilmoittautuisin ilman muuta. Tämä on niin mielenkiintoista.

Nenossuku-lehti sai uuden toimittajan, Eeva Väisäsen, joka on Nenosia äitinsä puolelta. Äiti on Ulla ja Ville Nenosen tytär. Seuraava jäsenlehti ilmestyy syksyllä. Lehden teema jäi mietittäväksi. Lähettäkää Eevalle lehtijuttuja ja -kuvia. Nettiosoite Eevalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Siis: JUTTUJA SYKSYN LEHTEEN, POR FAVOR!

Onko esimerkiksi Pieksämäkeen liittyviä juttuja? Pieksämäkeläiset, hoi!!

Hallitus hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen. Jäsenasiat tulivat esille toimintakertomusta käsiteltäessä. Jäsenmaksuja oli vielä maksamatta maaliskuussa 66 kpl. Taloudenhoitaja lähettäisi maksukehotuksia. Maksuja oli tullut tämän vuoden puolellakin. Jäsenmäärä pienenee auttamatta ellemme saa uusia jäseniä. Kymmenisen henkilöä siirtyy vapaajäseneksi iän puolesta. Kymmenkunta on eronnut syksyllä saatuaan jäsenmaksulaskun. 

Hallitus hyväksyi tilinpäätöksen 2016. VP Nenonen, Elämäni tykistölle kirjoja oli 31.12.2016 jäljellä enää neljä. Suurimmat kulut on sukulehdestä, noin 2400 € per lehti ja postikulut päälle noin 1000 € per yhden lehden postitus jäsenille. Nyt meitä on reilusti alle 600. Aina syntyy keskustelua paperisen lehden tulevaisuudesta, mutta suurin osa jäsenistä arvostaa enemmän paperilehteä kuin nettilehteä. Nettilehteä on saatavana pyynnöstä. Hallitus totesi, että sukuseura on hyvin budjetin sisällä. 

Annukka Ilvonen ei pidä enää yllä sukurekisteriä ja hänen tilalleen haetaan uutta. Puheenjohtaja kyselee Mikkelissä kokoontuneilta sukututkijoilta, olisiko heistä joku kiinnostunut. Jos tunnet olevasi etsimämme henkilö, ota ystävällisesti yhteys puheenjohtaja Esko O Nenoseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hallitus päätti, että sukuseuran jäsen saa jäsenetuna sukutaulunsa sähköisessä muodossa. Ehtona on jäsenmaksun maksaminen. 

Hallitus päätti, että otetaan yhteys Hotelli Savonsolmuun, jossa pidetään vuoden 2018 sukukokous. Ohjelmarunkoa on alettava suunnittelemaan. Sukuseura on yleensä luottanut suvun omiin kykyihin. Mahdollisia ohjelmansuorittajia pyydetään ottamaan yhteys Kari Nenoseen tai Esko O Nenoseen, jotka ovat voden 2018 sukukokousjärjestelytoimikunta. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Seuraava kokous pidetään 2.9.2017 Pieksämäellä. Silloin toivomme saavamme vieraiksi pieksämäkeläisiä Nenosia. Ottakaa itsekin yhteys sihteeriin tai muuhun hallituksen jäseneen. 

Lämpimät kiitokset Pirjo Koppiselle  ja hänen puolisolleen Tapanille mukavasta kokouspaikasta ja aivan mahtavista herkuista, joita Pirjo oli loihtinut meitä varten.