Nenosten sukuseura


Hallituksen kokous Jyväskylässä hallituksenjäsenen Pirjo Koppisen kodissa maaliskuussa 2017. 

 

 Hallitus oli koolla 4.3.2017 Jyväskylässä. Istumassa ovat Kari Nenonen Suonenjeolta, Tarja Nenonen Vantaalta ja Seija Raatikainen Espoosta. Seisomassa takana Pirjo Koppinen Jyväskylästä, Esko O. Nenonen Siilinjärveltä, Nenossuku-lehden toimittaja Eeva Väisänen Turusta ja Matti Nenonen Evitskogista. 

 Kokouksessa käsiteltiin aluksi Ari Kolehmaisen lähettämää väliaikaistietoa koskien sukututkimusta. Ari kiirehtii DNA-projektin aloittamista eli että mahdollisesti kaikista sukuhaaroista kaksi henkilöä osallistuisivat tutkimukseen. Etsitään ensin kaksi sopivinta henkilöä ja tiedustellaan heidän halukkuuttaan otattaa DNA-testi. Tähän otetaan tutkittavaksi vain isälinja eli meillä naisilla ei ole asiaa tällä kertaa. Sukuseura osallistuu kustannuksiin, sillä nämä testit hyödyttävät kaikkia sukulaisia. Jos olisin sukuni mieshenkilö, ilmoittautuisin ilman muuta. Tämä on niin mielenkiintoista.

Nenossuku-lehti sai uuden toimittajan, Eeva Väisäsen, joka on Nenosia äitinsä puolelta. Äiti on Ulla ja Ville Nenosen tytär. Seuraava jäsenlehti ilmestyy syksyllä. Lehden teema jäi mietittäväksi. Lähettäkää Eevalle lehtijuttuja ja -kuvia. Nettiosoite Eevalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Siis: JUTTUJA SYKSYN LEHTEEN, POR FAVOR!

Onko esimerkiksi Pieksämäkeen liittyviä juttuja? Pieksämäkeläiset, hoi!!

Hallitus hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen. Jäsenasiat tulivat esille toimintakertomusta käsiteltäessä. Jäsenmaksuja oli vielä maksamatta maaliskuussa 66 kpl. Taloudenhoitaja lähettäisi maksukehotuksia. Maksuja oli tullut tämän vuoden puolellakin. Jäsenmäärä pienenee auttamatta ellemme saa uusia jäseniä. Kymmenisen henkilöä siirtyy vapaajäseneksi iän puolesta. Kymmenkunta on eronnut syksyllä saatuaan jäsenmaksulaskun. 

Hallitus hyväksyi tilinpäätöksen 2016. VP Nenonen, Elämäni tykistölle kirjoja oli 31.12.2016 jäljellä enää neljä. Suurimmat kulut on sukulehdestä, noin 2400 € per lehti ja postikulut päälle noin 1000 € per yhden lehden postitus jäsenille. Nyt meitä on reilusti alle 600. Aina syntyy keskustelua paperisen lehden tulevaisuudesta, mutta suurin osa jäsenistä arvostaa enemmän paperilehteä kuin nettilehteä. Nettilehteä on saatavana pyynnöstä. Hallitus totesi, että sukuseura on hyvin budjetin sisällä. 

Annukka Ilvonen ei pidä enää yllä sukurekisteriä ja hänen tilalleen haetaan uutta. Puheenjohtaja kyselee Mikkelissä kokoontuneilta sukututkijoilta, olisiko heistä joku kiinnostunut. Jos tunnet olevasi etsimämme henkilö, ota ystävällisesti yhteys puheenjohtaja Esko O Nenoseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hallitus päätti, että sukuseuran jäsen saa jäsenetuna sukutaulunsa sähköisessä muodossa. Ehtona on jäsenmaksun maksaminen. 

Hallitus päätti, että otetaan yhteys Hotelli Savonsolmuun, jossa pidetään vuoden 2018 sukukokous. Ohjelmarunkoa on alettava suunnittelemaan. Sukuseura on yleensä luottanut suvun omiin kykyihin. Mahdollisia ohjelmansuorittajia pyydetään ottamaan yhteys Kari Nenoseen tai Esko O Nenoseen, jotka ovat voden 2018 sukukokousjärjestelytoimikunta. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Seuraava kokous pidetään 2.9.2017 Pieksämäellä. Silloin toivomme saavamme vieraiksi pieksämäkeläisiä Nenosia. Ottakaa itsekin yhteys sihteeriin tai muuhun hallituksen jäseneen. 

Lämpimät kiitokset Pirjo Koppiselle  ja hänen puolisolleen Tapanille mukavasta kokouspaikasta ja aivan mahtavista herkuista, joita Pirjo oli loihtinut meitä varten. 

 

Hesarista poimittua tänään 13.6.2017

Moni muukin sukulainen on varmasti samaa mieltä, että on ollut mielenkiintoista seurata Vantaan kaupungin kehitystä

sukulaismiehemme ollessa kaupunginjohtajana. Jäämme kiinnostuneina seuraamaan loppurutistusta. 

 

 

Sihteerin mietteitä:

PALAUTETTA TYÖSTÄMME SUKUSEURAN HYVÄKSI ON TULLUT JA SE AUTTAA JAKSAMAAN!

Tuntuu todella palkitsevalta saada palautetta. Kiitos Liisalle Parikkalaan ja Leenalle Jyväskylään ihanista korteista ja ihanista  

sanoista! 

Joskus joku soittaakin ja se on myös mukavaa. Ihmisten tarinat ovat hienoja kuunnella. Kunpa saisimme niitä tänne nettisivuillekin. 

 

Minulle tulee jostain syystä mieleen herra, joka soitti monta vuotta sitten ja kertoi, miten hänen kotitalossaan asui 38 henkeä. 

Asumme Henttaan kylässä keskellä etelä-Espoota. Tämä on kuin maaseutua. Kapeat kylätiet, joissa juuri ja juuri kaksi autoa mahtuu

ohittamaan. Heti alkukesästä täällä on niin kaunista, kun luonto alkaa viheriöidä. Päivisinkin voi nähdä kauriita teillä ja pihoilla,

jäniksiä ja muita pienempiä eläimiä. Täällä viihtyvät eläimet ja ihmiset. Täällä viihtyvät myös meidän lapset ja lastenlapset.

He tulevat Helsingistä ja Turusta mummilaan maalle! Henttaalla ihmiset tuntevat toisensa. Meillä on aktiivinen omakotiyhdistys,

jonka lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Meillä on erilaisia kyläjuhlia, siivoustalkoita ja myyjäisiä, joita järjestetään yhdessä 

Henttaan Marttojen kanssa. Olin aikaisemmin molemmissa sihteerinä, nyt vain toisessa. Lastenlapset tuovat iloa ja naurua 

joskin myös toisinaan itkua ja riitoja ja takuuvarmasti sotkua ja meteliä. Kummallista kuitenkin, että heidän kanssaan unohtaa

ikänsä ja vaivansa. Toivon, että mahdollisimman moni lapsi saa olla isovanhempien luona aina välillä. Ellei ole lastenlapsia tai 

isovanhempia, toivottavasti löytyy paljon sijaislastenlapsia ja sijaisisovanhempia. 

 

Omia sukutauluja sähköpostilla jäsenille  

Jos olet sukuseuran jäsen, voit pyynnöstä saada sukutaulujasi sähköpostiisi. Voit samalla tarkistaa, onko suvussa tapahtunut 

muutoksia. Otamme mielellämme vastaan päivityksiä.

Ellet ole vielä sukuseuran jäsen, voit liittymällä jäseneksi saada myös omat sukutaulusi. Ota yhteys minuun tai taloudenhoitaja 

Tarjaan. Sukuseuran jäsenmaksu on vain 20€/vuosi/jäsen. 

 

Rakas sukuseuran jäsen,

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksun vuosilta 2016-2017. 

Seija

 

 

 

Onko perheesi sukutietoihin tullut lisäyksiä/muutoksia?
• syntymät • vihkimiset
• kuolemat • muutot
Ilmoita tiedot sihteerille Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Voit tietenkin myös lähettää puhelinviestin. Siis mieluiten viesti kuin puhelu, koska en uskalla vastata tuntemattomiin  numeroihin. Kun tiedän, kuka soittaa, voin soittaa takaisin. Kiitos! 

 

Hei sukulaiset ja muut sukuseurastamme kiinnostuneet.

Tiedäthän, että voit liittyä Nenosten sukuseuraan, vaikket olisikaan sukuun kuuluva. Riittää, että olet kiinnostunut sukuseurasta ja sen työstä.

Lämpimin terveisin

Seija-sihteeri