Nenosten sukuseura

NENOSTEN SUKUKIRJA 

Nenosten sukukirjassa on  tarkoitus kertoa suvun historiasta, sukuhaarojen historiasta, esitellä vanhat sukutaulut, tarinoita suvusta sanoin ja kuvin ja DNA-tutkimusten tuloksia Nenosista ja paljon muuta. Jos sinulla on tietoja vanhoista sukulaisista tai vanhoja kuvia henkilöistä, maisemista, paikoista, vanhoja karttoja tms aineistoa suvusta, joka mahdollisesti sopisi sukukirjan aineistoksi, ota yhteyttä jäsenlehtemme toimittajaan Eeva Väisäseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Nenosten Sukukirja on ollut kauan haaveissa. Nyt ei voi enää sanoa, että se on aloitusta vaille valmis. Meitä kokoontui viisi henkeä skypessä viime lauantaina 13.3.2021. ja polkaisimme projektin käyntiin. Puhetta johti Eeva Väisänen, toimittajamme ja mukana olivat Ari Kolehmainen, sukututkija, Annukka Ilvonen, entinen toimittajamme, Pirjo Koppinen, sukurekisterin ylläpitäjä ja Seija Raatikainen, sihteeri. 

Toivomme lisää kiinnostuneita mukaan projektiin. Jokaisesta sukuhaarasta olisi hyvä olla edustaja mukana. Nyt on sukuhaara 2, 4 ja 5 edustettuina, mutta lisäkään ei pahaa tee. 

Kirjoitan tähän muistinvirkistykseksi sukuhaarat. Niitä on kuusi. Ari Kolehmaisen DNA-tutkimukset osoittivat, että kaikki alkujuuret ovat Ruokolahdelta ja sieltä ihmiset ovat muuttaneet eri puolille Suomea, joista alueista sitten nimettiin eri sukuhaarat, Kaikki olemme kuitenkin samasta esi-isästä. Kurkijoen sukuhaara ja Etelä-Karjalan sukuhaara ovat muuttaneet suoraan Ruokolahdelta. Pohjois-Karjalan sukuhaara on muuttanut Ruokolahdelta Suonenjoen kautta Kiteelle ja Tohmajärvelle. Samoin Ruokolahdelta Pieksämäelle on käynyt tie Suonenjoen kautta. 

Kertauksen vuoksi sukuhaarat ovat seuraavat:

Pohjois-Karjala (n:o 2) Ilomantsi, Joensuu-Kitee-Tohmajärvi, Pälkjärvi

Pohjois-Savo (n:o 3) Suonenjoki, Rautalampi, Karttula, Leppävirta

Keski-Savo (n:o 4) Pieksämäki, Haukivuori, Kangasniemi

Etelä-Karjala (n:o 5) Ruokolahti, Kuolemajärvi, Parikkala

Ruovesi (n:o 6) 

Luovutettu Karjala (n:o 7) Kurkijoki, Kivennapa, Muolaa, Viipuri