Nenosten sukuseura


Kokoukset  vuonna 2018

  1. Hallituksen kokoukset 2018

Hallitus kokoontui kaksi kertaa vuonna 2018:

-       10.3.2018 Ravintola-kahvila La Kar de Mummassa, Keskustie 2, 19600 Hartola.  (Tarkemmin kerrotaan tästä kokouksesta alla)

-       13.7.2018 Hotelli Savonsolmussa, Toikantie 9, 76100 Pieksämäki

Hallituksen kokouksissa käsiteltiin hallituksen toimivaltaan kuuluvia asioita kuten talous- ja tilinpäätös, jäsenasiat,

Nenossuku-lehti, viestimet, sukututkimus ja sukukokoukset. 13.7.18 tutustuttiin vuoden 2018 sukukokouspaikkaan. 

  1. Hallituksen kokoukset 2019

Hallitus kokoontui kaksi kertaa v 2019:

-       24.3.2019 Linna-hotelli Oy:ssä, Kaikulantie 86, 19600 Hartola, jolloin tutustuimme vuoden 2020 kokouspaikkaan. Hallitus totesi paikan hyväksi. Hartolasta tuli nyt sitten vuoden 2021 sukukokouspaikka.  Hallitus päätti sähköpostikokouksessaan 29.3.2020, että sukukokous siirretään koronapandemian takia kesäkuuhun 2021. 

-       29.9.2019 pidettiin skype-kokous, jossa keskusteltiin sukuseuran taloustilanteesta ja etsittiin ratkaisuja siihen, millä toiminta turvataan jäsenmäärän laskiessa. Keskusteltiin Hartolan sukukokouksen ohjelmasta. Päätettiin jatkaa kokouksia pääsääntöisesti skype-puheluiden välityksellä.  

-       Maaliskuussa 8.3.2020 pidettiin skype-n välityksellä tilinpäätöskokous. Nythän meillä oli oikein ruutiini skype-kokoustamisessa! Mitä ajan, rahan, voimien ja myös ilmaston säästöä saammekaan kokoontumalla skypen välityksellä. Uusi puheenjohtajamme hallitsee digiasiat.  

Hallitus kokoontui 10.3.18 Hartolassa,                                       sihteeri merkitsi muistiin ja kirjoitti tämän lyhennelmän 13.3.2018

niin sanotusti puolimatkan krouvissa! 

Mukana olivat hallituksen jäsenten lisäksi jäsenlehden toimittaja Eeva Väisänen. Tärkeimmät aiheet olivat tilinpäätöksen esittäminen hallitukselle ja Pieksämäen sukukokouksen ohjelmasta päättäminen sekä myös sukututkimuksen tilanne. Olen nyt kolmena päivänä laatinut pöytäkirjaa  ja liitteitä. Aikaa vievää työtä, voin vakuuttaa. Nyt sain ehkä lopulliset versiot hallituksen jäsenille luettaviksi. 

Tilinpäätös oli tehty hienosti ja ammattitaitoisesti taas. Kiitos taloudenhoitaja Tarjan. Maksavia jäseniä on tällä hetkellä 324. Oli 26 jäsentä, jotka eivät maksaneet useasta muistutuksesta huolimatta.     

Talous on pysynyt hyvin tasapainossa.  Olemme pystyneet säästämään menoissa. Kiitokset siitä tarkalle taloudenhoitajallemme, Tarjalle!

Keskustelimme paljon Pieksämäen sukukokouksen ohjelmasta ja teimme päätöksiä siitä. Sukututkimus DNA-testeineen on käynnissä. Jännittävää, mitä Ari Kolehmaisella on kerrottavaa sukukokoukseen mennessä. Meillä oli kova työ etsiä sopivia henkilöitä. 

 

HALLITUKSEN KOKOUS PIEKSÄMÄELLÄ 7.10.2017

Pieksämäki oli iloinen yllätys. Siellä taitaa olla vilkas kulttuurielämä. Olimme kutsuneet pieksämäkeläisiä kahville, mutta

vasta viime hetkellä yksi henkilö soitti: Anja Nenonen. Joskus yksikin henkilö riittää, jos hän on innostunut.

Anja laulaa kuorossa Pirtsakat ja osallistuu muutenkin ahkerasti. Saimme tutustua upeaan kulttuuritaloon,

Valitettavasti kulttuurikeskus on kesällä remontissa, mutta Pieksämäellä on paljon muuta nähtävää ja koettavaa! KIITOS PIEKSÄMÄEN ANJALLE!

www.pieksamaki.fi 

KOKOUKSEN ANTIA:

Kokous alkoi mukavasti, kun Esko-puheenjohtaja lausui runon sihteerin syntymäpäivän kunniaksi ja ojensi mitä kauneimman syysvärein sommitellun kukkakimpun. Kiitos! Runon oli kirjoittanut Sirkka Sigrid Nenonen-Virtanen Myllyojalta. Hänellä on uskomaton kyky pukea sanoiksi runomuotoon asioita. Kiitos myös Sirkka-Sigridille! Tulen säilyttämään kortin huolellisesti. Kortti oli Tarja Nenosen, sisareni designia. Olin ymmärtävinäni, että kukkakimpusta vastasi Pirjo Koppinen. Kiitos teille kaikille! 

Hallitus päätti ilmoittaa sukukokouksesta paikallisissa lehdissä. 

Jäsenasiat huolettavat meitä. Nyt on taas jäsenhankintakilpailu, jonka voittona on 2 hengen viikonloppupaketti Pieksämäen sukukokoukseen sisältäen majoituksen, ruokailut ja ohjelman. Lehdessä 1/2017 on ilmoitus. 

Osoiterekisterissämme on 560 jäsentä, joista maksavia jäseniä on alle 400. Joka vuosi noin 10-20 jäsentä täyttää 80 vuotta, jolloin hänestä tulee vapaajäsen. 

Taloudenhoitaja selvitti tuloslaskelman per 30.9.17 ja totesi kulujen olevan hyvin hallinnassa. 

Ari Kolehmaisen sukututkimus aiheutti tiivistä pohdintaa. DNA-testiin pitäisi saada osallistujia. Testin tilaaminen ja näytteen ottaminen on helppoa. Ari Kolehmaisella oli selvät ohjeet. Hallitus on päättänyt korvata jälkikäteen testin kulut. 

Sukukokouksen ohjelmaa käytiin läpi. Ohjelman runko oli pitkälti valmis. Ilmottautumismahdollisuus tulee kevään sukulehteen. 

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran helmikuussa 2018. 

 

Luepa täältä:s://www.pieksamaki.fi  Hallituksen kokous Jyväskylässä hallituksenjäsenen Pirjo Koppisen kodissa maaliskuussa 2017. 

 

 Hallitus oli koolla 4.3.2017 Jyväskylässä. Istumassa ovat Kari Nenonen Suonenjeolta, Tarja Nenonen Vantaalta ja Seija Raatikainen Espoosta. Seisomassa takana Pirjo Koppinen Jyväskylästä, Esko O. Nenonen Siilinjärveltä, Nenossuku-lehden toimittaja Eeva Väisänen Turusta ja Matti Nenonen Lohjalta. 

 Kokouksessa käsiteltiin aluksi Ari Kolehmaisen lähettämää väliaikaistietoa koskien sukututkimusta. Ari kiirehtii DNA-projektin aloittamista eli että mahdollisesti kaikista sukuhaaroista kaksi henkilöä osallistuisivat tutkimukseen. Etsitään ensin kaksi sopivinta henkilöä ja tiedustellaan heidän halukkuuttaan otattaa DNA-testi. Tähän otetaan tutkittavaksi vain isälinja eli meillä naisilla ei ole asiaa tällä kertaa. Sukuseura osallistuu kustannuksiin, sillä nämä testit hyödyttävät kaikkia sukulaisia. Jos olisin sukuni mieshenkilö, ilmoittautuisin ilman muuta. Tämä on niin mielenkiintoista.

Nenossuku-lehti sai uuden toimittajan, Eeva Väisäsen, joka on Nenosia äitinsä puolelta. Äiti on Ulla ja Ville Nenosen tytär, Marja Väisänen. Lähettäkää Eevalle lehtijuttuja ja -kuvia. Nettiosoite Eevalle: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hallituksen kokouksen muuta antia:

Hallitus hyväksyi vuoden 2016 toimintakertomuksen. Jäsenasiat tulivat esille toimintakertomusta käsiteltäessä. Jäsenmaksuja oli vielä maksamatta maaliskuussa 66 kpl. Taloudenhoitaja lähettäisi maksukehotuksia. Maksuja oli tullut tämän vuoden puolellakin. Jäsenmäärä pienenee auttamatta ellemme saa uusia jäseniä. Kymmenisen henkilöä siirtyy vapaajäseneksi iän puolesta. Kymmenkunta on eronnut syksyllä saatuaan jäsenmaksulaskun. 

Hallitus hyväksyi tilinpäätöksen 2016. VP Nenonen, Elämäni tykistölle kirjoja oli 31.12.2016 jäljellä enää neljä. Suurimmat kulut on sukulehdestä, noin 2400 € per lehti ja postikulut päälle noin 1000 € per yhden lehden postitus jäsenille. Nyt meitä on reilusti alle 600. Aina syntyy keskustelua paperisen lehden tulevaisuudesta, mutta suurin osa jäsenistä arvostaa enemmän paperilehteä kuin nettilehteä. Nettilehteä on saatavana pyynnöstä. Hallitus totesi, että sukuseura on hyvin budjetin sisällä. 

Annukka Ilvonen ei pidä enää yllä sukurekisteriä ja hänen tilalleen haetaan uutta. Puheenjohtaja kyselee Mikkelissä kokoontuneilta sukututkijoilta, olisiko heistä joku kiinnostunut. Jos tunnet olevasi etsimämme henkilö, ota ystävällisesti yhteys puheenjohtaja Esko O Nenoseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Hallitus päätti, että sukuseuran jäsen saa jäsenetuna sukutaulunsa sähköisessä muodossa. Ehtona on jäsenmaksun maksaminen. 

Hallitus päätti, että otetaan yhteys Hotelli Savonsolmuun, jossa pidetään vuoden 2018 sukukokous. Sukuseura on yleensä luottanut suvun omiin kykyihin. Mahdollisia ohjelmansuorittajia pyydetään ottamaan yhteys Kari Nenoseen tai Esko O Nenoseen, jotka ovat vuoden 2018 sukukokousjärjestelytoimikunta. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraava kokous pidetään 7.10.2017 Pieksämäellä. 

Lämpimät kiitokset Pirjo Koppiselle  ja hänen puolisolleen Tapanille mukavasta kokouspaikasta ja aivan mahtavista herkuista, joita Pirjo oli loihtinut meitä varten.