Nenosten sukuseura

Puheenjohtajalla on asiaa

Puheenjohtaja Mikko Nenosen palsta (lyhennelmä) oli jäsenlehdessä syksyllä 2019.

Puheenjohtaja palasi 26.9.2019 Moldovasta paljon nähneenä ja kokeneena. Siitä enemmän lehdessä ja Nenoset Sukuseura Facebook-sivuilla, jossa tarinoita myös pääsee kommentoimaan. Paluun jälkeisenä sunnuntaina hallitus sitten jo pitikin syyskokouksensa SKYPE-kokouksena, jossa mukana oli 5 jäsentä liikkuvan kuvan ja äänen kanssa sekä Aimo Kiteeltä vielä äänen varassa. Tämä on ennätys Nenossuvulle ja todennäköisin kokousten toteutustapa jatkossa. 

Taloudellisesti seuramme tilanne on hyvä ja vakaa, ja maailmassa, jossa mikään ei muuttuisi, pärjäisimme jatkossakin hyvin, mutta kun kaikki näyttää nyt muuttuvan. Posti on muuttanut lähetysten painoluokkia, ja sukulehdellemme tämä merkitsee 600 euron ylimääräistä kulunkia yhden numeron postitukseen. Hallitus toki ymmärtää, että Postin tulee pystyä palkitsemaan lahjakkaat johtajansa ja huolehtimaan heille puhtaat golfpallot, mutta julkisen palvelun periaatteista ei tässä päätöksessä enää näy jälkeäkään, ja se tullee tappamaan pienlehdet Suomesta. 

Pysymme Pieksämäen sukukokouksen päätöksissä, ja sukulehti ilmestyy kotiin kannettuna paperilehtenä syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Selviämme etsimälle vaihtoehtoisia taitto- ja painotarjouksia, paperilaatua säätämällä sekä tuki-ilmoituksin. 

Uuuta on jo nyt lehden sisällön julkaiseminen myös seuran Facebook-sivulla kukin juttu omana postauksenaan. Ne ovat vapaasti luettavissa, jaettavissa ja kommentoitavissa. Testasin toteutusta laittamalla jo ensimmäisen jutun sivuille. Helppoa ja luettavaa jälkeä tulee - ilman mitään kustannuksia seuralle.

--- 

---

Nenossuvulla on tällä hetkellä kaksi sähköistä kanavaa: omat web-sivut ja Facebook. Hallitus pohti, onko tämä päällekkäisyys jatkossa tarpeellista. Toki omien sivujen historia-eineisto tulee siirtää saatavaksi myös Facebookissa käytettäväksi, jos päätyisimme luopumaan sivujen ylläpidosta, johon olemme joutuneet etsimään ulkopuolisia tekijöitä, ja jossa teknologia vanhenee koko ajan käsiin. Facebookissa keskustelu on jo auki.

Kirjarintamalla on nyt odotettavissa aktiivinen vuosi. Antero Nenonen ilmoitti monivuotisen kirjahaaveensa toteutumisesta, ja kesäkuun alussa 2020 tulee olemaan julkistamistilaisuus. Asiasta enemmän lehden kevätnumerossa. Sukukirjan suhteen lähdemme myös etenemään. 

Hallitus piti SKYPE-kokouksensa sunnuntaina 8.3.2020. Jatkossa julkaisemme kokousten pöytäkirjat seuran Facebook-sivulla, jossa jäsenet myös pääsevät niitä kommentoimaan ja esittämään kysymyksiä. Heräsi myös ajatus jatkossa striimata hallituksen kokoukset suoraan Facebook-sivulle, jolloin jäsenet voisivat osallistua keskusteluun tekstaamalla kommentteja. Hyvää sisäruokintakautta Nenosille, liikkukaa ja huolehtikaa itsestänne! Puheenjohtajalla on nyt uudet lonkat ja niitä tullaan testaamaan ladulla ja mäessä. Purjelaudalla tuntuivat toimivan...

P.S. Nenossuvun alkukoti, eli paikka, jossa geneettinen haploryhmä I ensimmäisen kerran ilmeni, sijaitsee nykyisen Moldovan alueella Raut-joen uurtamassa laaksossa. Paikan nimi on Orheiul Vechi, ja sen on maailmanperintökohde. Asiasta enemmän seuran Facebook-sivulla.

MIKKO NENONEN 

Hartola