Nenosten sukuseura

Puheenjohtajan palsta Nenossuku-jäsenlahdessä 1/2018

 

 

 Puheenjohtajalta

Hyvät sukulaiset!.

 

Verottamalla vallassa olijat saivat alamaiset liikkeelle. Nenosten liikkumista Suomenniemellä siivitti aikoinaan Kustaa Vaasakin, näin historiankirjoitukset kertovat. Savonlinnan seudulla asuvia Nenosia katosi kirjanpidosta ja kuinka ollakaan, Suonenjoen seudulle talonpitäjiksi ilmestyikin kolme veljestä, joiden arvellaan tulleen Savonlinnan suunnalta. Kirjallisen tiedon perusteella jäljet johtavat sitten Pohjois-Karjalaan Tohmajärvelle ja Kiteelle. Nenosia on tätä nykyä ympäri maailmaa, mistä Tampereen 2014 sukujuhlassa oli hieno yhteenveto. 

Mikkelissä 2016 avattiin sukututkimusta DNA-menetelmän avulla. Nyt Pieksämäellä on joukossamme DNA-koodinsa tietäviä sukulaisia. Sukututkija Ari Kolehmainen kertoo tämän tutkimuksen periaatteita, joilla päästään selville vanhemmistakin sukujuurista. Jos haluat saada selville enemmän juuristasi saavu paikalle kuulemaan, mistä on kysymys. tämänhetkisen arvion mukaan DNA näyttää, että Suomenniemelle on tultu lännestä ja kaukaa Volgan mutkasta. 

Sukuseuran puheenjohtaja vaihtuu ensi kesänä Pieksämäellä. Puheenjohtajuuteni alkoi Oulusta 2004. On ollut hienoa olla Nenosten sukuseuran puheenjohtajana. Kiitän näistä 14 vuodesta ja luottamuksestanne. Olen varma, että Nenoset saavat seuraajakseni pätevän puheenjohtajan. Toivon, että mahdolllisimman moni teistä pääsee osallistumaan vuosikokoukseen. 

Sukuseuran talous on hyvällä tolalla ja siitä kiitos taloudenhoitajalle ja sihteerille. Sukukokouksissa on kierretty eri puolilla Suomea. Sukukokouksiin on osallistunut vaihtelevasti 100-200 jäsentä. Nenosten sukuseura ry:n perustava kokous pidettiin 1992 Ruokolahdella. Siellä oli Nenosia paikalla 400. Osallistuin itsekin tilaisuuteen perheeni kanssa. Toivomme, että saamme sukuseuraan lisää aktiivisia jäseniä.

Kutsun Pieksämäen kokoukseen sukulaisia kaikkialta viettämään yhteistä aikaa sydän-Suomessa. 

Siilinjärvellä keväällä 2018

Esko O Nenonen

puheenjohtaja

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.