Nenosten sukuseura

NENOSTEN SUKUKIRJA 

Nenosten sukukirjassa on  tarkoitus kertoa suvun historiasta, sukuhaarojen historiasta, esitellä vanhat sukutaulut, tarinoita suvusta sanoin ja kuvin ja DNA-tutkimusten tuloksia Nenosista ja paljon muuta. Jos sinulla on tietoja vanhoista sukulaisista tai vanhoja kuvia henkilöistä, maisemista, paikoista, vanhoja karttoja tms aineistoa suvusta, joka mahdollisesti sopisi sukukirjan aineistoksi, ota yhteyttä jäsenlehtemme toimittajaan Eeva Väisäseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Nenosten Sukukirja on ollut kauan haaveissa. Nyt ei voi enää sanoa, että se on aloitusta vaille valmis. Meitä kokoontui viisi henkeä skypessä viime lauantaina 13.3.2021. ja polkaisimme projektin käyntiin. Puhetta johti Eeva Väisänen, toimittajamme ja mukana olivat Ari Kolehmainen, sukututkija, Annukka Ilvonen, entinen toimittajamme, Pirjo Koppinen, sukurekisterin ylläpitäjä ja Seija Raatikainen, sihteeri. 

Toivomme lisää kiinnostuneita mukaan projektiin. Jokaisesta sukuhaarasta olisi hyvä olla edustaja mukana. Nyt on sukuhaara 2, 4 ja 5 edustettuina, mutta lisäkään ei pahaa tee. 

Kirjoitan tähän muistinvirkistykseksi sukuhaarat. Niitä on kuusi. Ari Kolehmaisen DNA-tutkimukset osoittivat, että kaikki alkujuuret ovat Ruokolahdelta ja sieltä ihmiset ovat muuttaneet eri puolille Suomea, joista alueista sitten nimettiin eri sukuhaarat, Kaikki olemme kuitenkin samasta esi-isästä. Kurkijoen sukuhaara ja Etelä-Karjalan sukuhaara ovat muuttaneet suoraan Ruokolahdelta. Pohjois-Karjalan sukuhaara on muuttanut Ruokolahdelta Suonenjoen kautta Kiteelle ja Tohmajärvelle. Samoin Ruokolahdelta Pieksämäelle on käynyt tie Suonenjoen kautta. 

Kertauksen vuoksi sukuhaarat ovat seuraavat:

Pohjois-Karjala (n:o 2) Ilomantsi, Joensuu-Kitee-Tohmajärvi, Pälkjärvi

Pohjois-Savo (n:o 3) Suonenjoki, Rautalampi, Karttula, Leppävirta

Keski-Savo (n:o 4) Pieksämäki, Haukivuori, Kangasniemi

Etelä-Karjala (n:o 5) Ruokolahti, Kuolemajärvi, Parikkala

Ruovesi (n:o 6) 

Luovutettu Karjala (n:o 7) Kurkijoki, Kivennapa, Muolaa, Viipuri  

 

 

 

Hyvä lukija,

Hartolan kokous pidetään tulevana kesänä, MIKÄLI KORONA-TILANNE SEN SALLII. Hallitus päätti 14.2.2021 kokouksessa pitää sukukokouksen elokuussa 7-8.8.2021. Ellei korona salli meidän kokoontua yhteen, pidetään etävuosikokous joka tapauksessa. Siitä tiedotetaan tarkemmin kevään lehdessä, jonka on määrä ilmestyä toukokuussa.  

MUISTUTAN IHAN ETUSIVULLA MAKSAMATTOMISTA JÄSENMAKSUISTA. 
Hyvä sukuseuran jäsen,

Oletko muistanut maksaa jäsenmaksun? Koska syksyllä ei ilmestynyt lehteä, kevään 2020 lehden

yksi sivu oli omistettu jäsenmaksulaskuksi. Se taisi jäädä monelta huomaamatta?

Tällä hetkellä puuttuu vielä  38 maksua. Lasku EI KOSKE ainaisjäseniä eikä vapaajäseniä! 

Toivomme pikaista maksua. Ellet halua kuulua enää sukuseuraamme, otathan yhteyttä taloudenhoitajaan tai sihteeriin. Kiitos!

Teemme varmasti tulevaisuudessa myös näin, että jäsenmaksulaskua ei lähetetä erikseen postitse, vaan lasku on jollakain lailla lehdessä. 

Yritämme tehdä sen niin näkyväksi, että sen huomaa. Säästämme näin työssä ja rahassa. Painotalo postittaa lehdet suoraan jäsenille.

Iloisia uutisia on myös: Saimme viime vuonna myös uusia jäseniä! Olette lämpimästi tervetulleita sukuseuraan! Uudet jäsenet, jos olette kiinnostuneita olemaan aktiivisesti mukana, ottakaa välittömästi yhteys Eeva Väisäseen. Tarvitsemme sukukirjaprojektiin lisää.: Jos olet sukuhaarasta 3, 6 tai 7, niin erityisesti tervetuloa mukaan. Jos olet 2, 4, 5, voit myös tulla mukaan. 

 

  

Tervetuloa Nenosten sukuseuran kotisivuille. Näiltä sivuilta löydät tietoa sukuseurastamme sen perustamisesta vuodesta 1992 lähtien.

KUVASSA LIIKKUVA TIETO SUKUKOKOUKSESTA 2020 ON MUUTTUNUT koronavirustilanteen takia.  Kesäkuun 2021 sukukokous on peruttu. 

SUKUKOKOUS PIDETÄÄN elokuussa 2021 HARTOLASSA, mikäli koronatilanne sen sallii. Ellei salli, meidän on edelleen siirrettävä sukulaisten tapaamista kesään 2022.

Elokuussa 2021 pidämme skypen välityksellä vuosikokouksen. Tiedotamme siitä lähemmin toukokuussa ilmestyvässä Nenossuku-lehdessä.

 

ILMOITA SUKULEHDESSÄ! Nenossuku-lehden  kautta saat näkyvyyttä tuotteellesi tai palvelullesi sukulaisten piirissä. 

Koko sivun ilmoitus maksaa 200 €              

Puoli sivua 100 €

1/4 sivu   50 €

1/8 sivu 30 €

 

Sukuseuraan voi liittyä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta kuuluu sukuun tai on liittynyt sukuun avioliiton kautta tai joka on muuten sukuseuratoiminnasta kiinnostunut (muutos, josta sukuseuran vuosikokous päätti yksimielisesti Ilmajoella 17.7.2010).

Jos olet epävarma sukuun kuulumisestasi, ota yhteys meihin. Voit kirjoittaa sähköpostiviestin tai kirjeen/kortin/puhelinviestin. 

 

Jos haluat liittyä sukuseuran jäseneksi, ota yhteys sihteeriin:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Nettisivujen kohta liity sukuseuraan, jäsentietolomake ja perhetietolomake eivät valitettavasti toimi ja niiden seuraaminen on sitäpaitsi sihteerille vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta, joten ota suoraan yhteys sihteeriin tai johonkuhun muuhun hallituksenjäseneen. 

Sukuseuran jäsenmaksu on 20 €/vuosi /henkilö. Säästääksemme kustannuksia laskutamme vain joka toinen vuosi ja silloin 40 €. Tähän asti olemme lähettäneet laskut parillisen vuoden lehden syysnumeron kanssa kirjekuoressa, mutta jatkossa joka toinen vuosi Nenossuku-lehden yksi sivuista toimii jäsenmaksulaskuna. Kokeilimme sitä kevään 2020 numerossa. Aika monelta se oli jäänyt huomioimatta tai se oli unohtunut. Epätavallisen paljon maksuja ja tulematta ja taloudenhoitaja on ahertanut saadakseen jäsenmaksut kokoon. Vuoden alussa hän lähetti vielä 52 jäsenmaksulaskua. Toivomme, että haluatte pysyä sukuseuran jäseninä ja maksatte jäsenmaksun. Kiitos!

Toiminta on ollut koronan takia vähäisempää kuin aiemmin. Hallitus on kokoontunut vain skype-yhteyden välityksellä. Sillä tavalla on tietenkin säästynyt rahaa ja aikaa. Oikeastaan skype-kokoukset ovat sujuneet hienosti. Puheenjohtaja Mikko hallitsee nämä uudet digivälineet. 

 

Sukuseuran tilitiedot:

Pohjois-Savon OP

IBAN: FI88 5600 0540 1396 42

BIC: OKOYFIHH


_________________________________________________________________________________