Nenosten sukuseura

Sukukirja esittelee suvun historiaa ja kertoo eri sukuhaarojen vaiheet.

Arvioimme kirjan olevan valmis vuoden 2023 sukukokouksessa.

Kirjan hinta on 100 euroa. Maksu suoritetaan sukuseuran tilille.

Ennakkotilaukset Tarja Nenoselle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Ilmoita ja maksun viestikentässä: tilaajan nimi, kirjojen lukumäärä,

tilaajan osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

 
NENOSTEN SUKUKIRJA, JONKA SISÄLTÖÖN SINÄKIN VOIT VAIKUTTAA 
Nenosten sukukirjassa on  tarkoitus kertoa suvun historiasta, sukuhaarojen historiasta, esitellä vanhat sukutaulut, tarinoita suvusta sanoin ja kuvin ja DNA-tutkimusten tuloksia Nenosista ja paljon muuta. Hallitus päätti kokouksessaan, että kirjan hinta on 100 euroa.
TÄHÄN OSIOON TARVITAAN MEITÄ KAIKKIA,JOTKA OLEMME KIINNOSTUNEITA JUURISTAMME. Kirjoita suvustasi ja lähetä juttusi Eeva Väisäselle, joka kerää kirjaan mukaan otettavia juttuja ja kuvia. Suurmiehistä ja -naisista on kirjoja ja tekstejä, mutta toivoisin, että kirjaan tulisi tarinoita sukuun kuuluneista tavallisista ihmisistä. 
Jos sinulla on tietoja vanhoista sukulaisistasi tai vanhoja valokuvia sukulaisista, maisemista, paikoista, vanhoja karttoja tms aineistoa suvusta, joka mahdollisesti sopisi sukukirjan aineistoksi, ota yhteyttä jäsenlehtemme toimittajaan Eeva Väisäseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
SIIS Jos toivot juttuja kirjaan omista sukulaisistasi, ota yhteyttä Eevaan. 

Nenosten Sukukirja on ollut kauan haaveissa. Sukukirjatiimin vetäjä on Eeva Väisänen, toimittajamme ja mukana olivat Ari Kolehmainen, sukututkija, Annukka Ilvonen, entinen toimittajamme, Pirjo Koppinen, sukurekisterin ylläpitäjä ja Seija Raatikainen, sihteeri. Tiimiin kuuluu myös Martti Porvali Jyväskylästä, Yrjö Nenonen Vahdolta, Turun läheltä, Toini Kataja-Stenman Kokkolasta, Sirkka Sigrid Nenonen-Virtanen Heinolasta, Esko O Nenonen  Siilinjärveltä ja Kari Nenonen Suonenjoelta. Tähän ryhmään saa ilmoittautua, jos olet kiinnostunut olemaan mukana. Kokoonnumme etänä. 

Kirjoitan tähän muistinvirkistykseksi sukuhaarat. Niitä on kuusi. Ari Kolehmaisen DNA-tutkimukset osoittivat, että kaikkien juuret ovat Ruokolahdelta ja sieltä ihmiset ovat muuttaneet eri puolille Suomea, joista alueista sitten nimettiin eri sukuhaarat, kaikki olemme kuitenkin samasta esi-isästä. Kurkijoen sukuhaara ja Etelä-Karjalan sukuhaara ovat muuttaneet suoraan Ruokolahdelta. Pohjois-Karjalan sukuhaara on muuttanut Ruokolahdelta Suonenjoen kautta Kiteelle ja Tohmajärvelle. Samoin Ruokolahdelta Pieksämäelle on käynyt tie Suonenjoen kautta. 

Kertauksen vuoksi sukuhaarat ovat seuraavat:

Pohjois-Karjala (n:o 2) Ilomantsi, Joensuu-Kitee-Tohmajärvi, Pälkjärvi

Pohjois-Savo (n:o 3) Suonenjoki, Rautalampi, Karttula, Leppävirta

Keski-Savo (n:o 4) Pieksämäki, Haukivuori, Kangasniemi

Etelä-Karjala (n:o 5) Ruokolahti, Kuolemajärvi, Parikkala

Ruovesi (n:o 6) 

Luovutettu Karjala (n:o 7) Kurkijoki, Kivennapa, Muolaa, Viipuri  

 

 

 

 

Hyvä sukuseuran jäsen,

Olemme kustannusten alentamiseksi ottaneet käyttöön uuden jäsenmaksutavan. Joka toinen vuosi lehdessä on yksi sivu tehty jäsenlaskuksi. Mukana on tarkat ohjeet, miten jäsenmaksu maksetaan. 

Kokeilimme uutta käytäntöä keväällä 2020. Kevään 2020 lehden yksi sivu oli omistettu jäsenmaksulaskuksi. Seuraavan kerran jäsenmaksulasku on lehdessä 1/2022. Olkaa silloin tarkkana! :-)  Hartolan vuosikokouksessa päätettiin, että jäsenmaksu pidetään entisellään ts. 20 euroa/vuodessa. Koska laskutus on joka toinen vuosi, laskulla tulee maksettavaksi summaksi 40 euroa. 

Yritämme tehdä laskusta niin selkeän ja näkyvän, ettei se jää huomaamatta. Painotalo postittaa lehdet suoraan jäsenille. Lehden vastaanottajan tiedot tulevat lehteen painovaiheessa. On erittäin tärkeää, että meillä on ajankohtaiset osoitetiedot. 

 

Sukuseuraan voi liittyä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta kuuluu sukuun tai on liittynyt sukuun avioliiton kautta tai joka on muuten sukuseuratoiminnasta kiinnostunut (muutos, josta sukuseuran vuosikokous päätti yksimielisesti Ilmajoella 17.7.2010).

Jos olet epävarma sukuun kuulumisestasi, ota yhteys meihin. Voit kirjoittaa sähköpostiviestin tai kirjeen/kortin/puhelinviestin. 

Jos haluat liittyä sukuseuran jäseneksi, ota yhteys sihteeriin:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsen- ja perhetietolomake eivät valitettavasti toimi ja niiden seuraaminen on sitäpaitsi sihteerille vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta, joten ota suoraan yhteys sihteeriin tai johonkuhun muuhun hallituksen jäseneen. 

Sukuseuran jäsenmaksu on 20 €/vuosi /henkilö. Säästääksemme kustannuksia laskutamme vain joka toinen vuosi ja silloin 40 €. Tähän asti olemme lähettäneet laskut parillisen vuoden lehden syysnumeron kanssa kirjekuoressa, mutta jatkossa joka toinen vuosi Nenossuku-lehden yksi sivuista toimii jäsenmaksulaskuna. Kokeilimme sitä kevään 2020 numerossa. Aika monelta se oli jäänyt huomioimatta tai se oli unohtunut. Epätavallisen paljon maksuja ja tulematta ja taloudenhoitaja on ahertanut saadakseen jäsenmaksut kokoon. Vuoden alussa hän lähetti vielä 52 jäsenmaksulaskua. Toivomme, että haluatte pysyä sukuseuran jäseninä ja maksatte jäsenmaksun. Kiitos!

Toiminta on ollut koronan takia vähäisempää kuin aiemmin. Hallitus on kokoontunut vain skype-yhteyden välityksellä. Sillä tavalla on tietenkin säästynyt rahaa ja aikaa.  Skype-kokouksemme ovat sujuneet hienosti. Puheenjohtaja Mikko hallitsee nämä uudet digivälineet. 

Sukuseuran tilitiedot:

Pohjois-Savon OP

IBAN: FI88 5600 0540 1396 42

BIC: OKOYFIHH


_________________________________________________________________________________

 

ILMOITA SUKULEHDESSÄ! Nenossuku-lehden  kautta saat näkyvyyttä tuotteellesi tai palvelullesi sukulaisten piirissä. 

Koko sivun ilmoitus maksaa 200 €              

Puoli sivua 100 €

1/4 sivu   50 €

1/8 sivu 30 €