Nenosten sukuseura

Hartolan sukukokous jää historiaan korona-ajan sukukokouksena.  

Ohjelma ja puitteet olivat erinomaiset ja sääkin suosi meitä. Vasta sunnuntaina saapuivat sateet. Olimme juuri lopettamassa sukujuhlaa, kun ensimmäiset pisarat putoilivat. Golfkenttä oli upea ja ravintolasta sai hyvää ruokaa.  Ihastuttava uimapaikka oli aivan kivenheiton päässä Tainionvirran rannalla. Joessa oli sopivasti virtaava vesi noin 20 astetta ja golfseura oli rakennuttanut hyvän laiturin. Harmittelimme Tarjan kanssa, ettei meitä ollut enempää viettämässä viikonloppua sukulaisten kanssa.

ESITÄN LÄMPIMÄT KIITOKSET HALLITUKSEN PUOLESTA TEILLE KAIKILLE, JOTKA TULITTE!

Tähän sukukokoukseen liittyi paljon meistä riippumattomia tekijöitä, kuten pandemia ja Linnahotellin tilanne. Hotellissa ei ollut yhtään työntekijää, mutta kaikki oli järjestetty meitä varten. Huoneet olivat niin  sanotusti navetan ylisillä. Rakennus on tehty kartanon pienempään navettaan. Navetan päälle on rakennettu kaksi kerrosta huoneita. Paikalla oli mielenkiintoinen historia, josta kuulimme sukujuhlassa. Kerron tästä kaikesta enemmän, kunhan talomme on hiljentynyt kesälomalaisista. 

 

NENOSTEN SUKUKIRJAA VOI TILATA ENNAKKOON

Nenosten sukukirjassa on  tarkoitus kertoa suvun historiasta, sukuhaarojen historiasta, esitellä vanhat sukutaulut, tarinoita suvusta sanoin ja kuvin ja DNA-tutkimusten tuloksia Nenosista ja paljon muuta. Hallitus päätti kokouksessaan, että kirjan hinta on 100 euroa.

Jos sinulla on tietoja vanhoista sukulaisista tai vanhoja valokuvia sukulaisista, maisemista, paikoista, vanhoja karttoja tms aineistoa suvusta, joka mahdollisesti sopisi sukukirjan aineistoksi, ota yhteyttä jäsenlehtemme toimittajaan Eeva Väisäseen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Jos toivot juttuja kirjaan omista sukulaisistasi, ota yhteyttä Eevaan. 

Nenosten Sukukirja on ollut kauan haaveissa. Nyt ei voi enää sanoa, että se on aloitusta vaille valmis. Meitä kokoontui viisi henkeä skypessä lauantaina 13.3.2021 ja polkaisimme projektin käyntiin. Puhetta johti Eeva Väisänen, toimittajamme ja mukana olivat Ari Kolehmainen, sukututkija, Annukka Ilvonen, entinen toimittajamme, Pirjo Koppinen, sukurekisterin ylläpitäjä ja Seija Raatikainen, sihteeri. 

Toivomme lisää kiinnostuneita mukaan projektiin. Jokaisesta sukuhaarasta on edustaja tai useampi mukana. Toinen kirjatiimin kokous pidettiin 10.7.2021 ja nyt edustus on sukuhaaroista 2, 3, 4, 5, 6 ja 7. 

Kirjoitan tähän muistinvirkistykseksi sukuhaarat. Niitä on kuusi. Ari Kolehmaisen DNA-tutkimukset osoittivat, että kaikkien juuret ovat Ruokolahdelta ja sieltä ihmiset ovat muuttaneet eri puolille Suomea, joista alueista sitten nimettiin eri sukuhaarat, kaikki olemme kuitenkin samasta esi-isästä. Kurkijoen sukuhaara ja Etelä-Karjalan sukuhaara ovat muuttaneet suoraan Ruokolahdelta. Pohjois-Karjalan sukuhaara on muuttanut Ruokolahdelta Suonenjoen kautta Kiteelle ja Tohmajärvelle. Samoin Ruokolahdelta Pieksämäelle on käynyt tie Suonenjoen kautta. 

Kertauksen vuoksi sukuhaarat ovat seuraavat:

Pohjois-Karjala (n:o 2) Ilomantsi, Joensuu-Kitee-Tohmajärvi, Pälkjärvi

Pohjois-Savo (n:o 3) Suonenjoki, Rautalampi, Karttula, Leppävirta

Keski-Savo (n:o 4) Pieksämäki, Haukivuori, Kangasniemi

Etelä-Karjala (n:o 5) Ruokolahti, Kuolemajärvi, Parikkala

Ruovesi (n:o 6) 

Luovutettu Karjala (n:o 7) Kurkijoki, Kivennapa, Muolaa, Viipuri  

 

 

 

 

Hyvä sukuseuran jäsen,

Viime vuosi oli jäsenmaksuvuosi. Kevään 2020 lehden yksi sivu oli omistettu jäsenmaksulaskuksi. Seuraavan kerran jäsenmaksulasku on kevään 2022 jäsenlehdessä. Olkaa silloin tarkkana! :-)  Hartolan vuosikokouksessa päätettiin, että jäsenmaksu pidetään entisellään ts. 20 euroa/vuodessa. Koska laskutus on joka toinen vuosi, laskulle tulee maksettavaksi 40 euroa.  

Yritämme tehdä laskusta niin selkeän ja näkyvän, ettei se jää huomaamatta. Painotalo postittaa lehdet suoraan jäsenille. 

Iloisia uutisia on myös: Saimme vuonna 2020 uusia jäseniä! Olette lämpimästi tervetulleita sukuseuraan!  Sukuseurassa on nyt 247 maksavaa jäsentä.

ILMOITA SUKULEHDESSÄ! Nenossuku-lehden  kautta saat näkyvyyttä tuotteellesi tai palvelullesi sukulaisten piirissä. 

Koko sivun ilmoitus maksaa 200 €              

Puoli sivua 100 €

1/4 sivu   50 €

1/8 sivu 30 €

 

Sukuseuraan voi liittyä 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka isän tai äidin puolelta kuuluu sukuun tai on liittynyt sukuun avioliiton kautta tai joka on muuten sukuseuratoiminnasta kiinnostunut (muutos, josta sukuseuran vuosikokous päätti yksimielisesti Ilmajoella 17.7.2010).

Jos olet epävarma sukuun kuulumisestasi, ota yhteys meihin. Voit kirjoittaa sähköpostiviestin tai kirjeen/kortin/puhelinviestin. 

 

Jos haluat liittyä sukuseuran jäseneksi, ota yhteys sihteeriin:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Nettisivujen kohta liity sukuseuraan, jäsentietolomake ja perhetietolomake eivät valitettavasti toimi ja niiden seuraaminen on sitäpaitsi sihteerille vaikeaa ellei suorastaan mahdotonta, joten ota suoraan yhteys sihteeriin tai johonkuhun muuhun hallituksenjäseneen. 

Sukuseuran jäsenmaksu on 20 €/vuosi /henkilö. Säästääksemme kustannuksia laskutamme vain joka toinen vuosi ja silloin 40 €. Tähän asti olemme lähettäneet laskut parillisen vuoden lehden syysnumeron kanssa kirjekuoressa, mutta jatkossa joka toinen vuosi Nenossuku-lehden yksi sivuista toimii jäsenmaksulaskuna. Kokeilimme sitä kevään 2020 numerossa. Aika monelta se oli jäänyt huomioimatta tai se oli unohtunut. Epätavallisen paljon maksuja ja tulematta ja taloudenhoitaja on ahertanut saadakseen jäsenmaksut kokoon. Vuoden alussa hän lähetti vielä 52 jäsenmaksulaskua. Toivomme, että haluatte pysyä sukuseuran jäseninä ja maksatte jäsenmaksun. Kiitos!

Toiminta on ollut koronan takia vähäisempää kuin aiemmin. Hallitus on kokoontunut vain skype-yhteyden välityksellä. Sillä tavalla on tietenkin säästynyt rahaa ja aikaa. Oikeastaan skype-kokoukset ovat sujuneet hienosti. Puheenjohtaja Mikko hallitsee nämä uudet digivälineet. 

 

Sukuseuran tilitiedot:

Pohjois-Savon OP

IBAN: FI88 5600 0540 1396 42

BIC: OKOYFIHH


_________________________________________________________________________________