Nenosten sukuseura

SUKUKOKOUS PIDETTIIN  11-13.7.2014 TAMPEREELLA

Kuvia tapahtumasta

Kiitokset kaikille Tampereen sukukokoukseen osallistuneille ja esiintyjille! Sukukokousta vietimme aurinkoisessa ja lämpimässä säässä tavaten Nenos-sukulaisia Ruotsin Solnasta Tohmajärvelle sekä Helsingistä Ouluun. Viikonlopun aikana sukukokouksessa vieraili noin 120 sukulaista osallistuen vuosikokouksen ja sukujuhlan lisäksi golfturnaukseen, kesäteatteriin, Nysse-kiertoajelulle sekä saunomiseen ja illanviettoon Pyhäjärven rannassa.

Sukukokouksen arpajaisten pääpalkinto jäi tapahtumassa vielä ilman onnellista omistajaa. Nämä liput tamperelaiseen jääkiekkokatsomoon arvottiin tapahtuman jälkeen ja ne toimitetaan voittajalle Kiteelle.

Oli kiva tavata teitä ja toivottavasti nähdään kaikki Mikkelissä!

Terveisin järjestelytiimi: Sanna ja Markus, Sulo ja Anja sekä Petri ja Noora

Tampereen sukukokouksen kuvia sivulla: Ajankohtaista

 

Sihteerin terveiset Tampereen innoittamana 

Espoossa 23.10.2014

   Syksy on hurahtanut nopeasti, mutta en ole unohtanut Tampereen sukukokousta enkä sitä hauskaa ohjelmaa ja ennen kaikkea kotoista tunnelmaa, mikä siellä vallitsi!  Nenosen Sulon perhe Hämeenkyröstä ja tytär Sanna tiiminjohtajana, oli tehnyt valtavasti työtä. Käytännönjärjestelyt ja kaikki tapahtumat sujuivat alusta loppuun hienosti. Paikan valinta on ratkaiseva ja Varalan Urheiluopisto oli hyvä kokouspaikka. Sukukokouksessa on mukavaa ohjelmaa, tutustumista paikkakuntaan, kulttuuritapahtuma, illanviettoa ja epävirallista yhdessäoloa ja sukulaisten kanssa jutustelua, ruokailua ja kahvittelua, saunomista ja uimista unohtamatta. Mitään pakkoja ei ole, vaan niistä päivistä voi tehdä näköisensä. Sunnuntain juhlassa on monenlaista ohjelmaa, joka koostuu usein sukulaisten omista esityksistä. Nenosissa on monen alan taitajaa.

   Minä toivoisin, että sukukokouksiin osallistuminen olisi runsaampaa ottaen huomioon sen, että meitä jäseniä on noin 600 ja kokoukseen voi osallistua, vaikkei olisi seuran jäsen. Kokoukseen ilmoittautui 93 henkeä ja tässä luvussa olivat mukana puolisot ja joillakin perheillä useampia sukupolvia. Voimme todeta, että jäsenistä joka kymmenes osallistuu sukukokouksen koko ohjelmaan. Tällä kertaa meihin oli iskeä paniikki, kun määräaikaan mennessä oli niin vähän ilmoittautuneita. Kuvittelimme Tampereen houkuttelevan paljon osanottajia varsinkin sen hyvän sijainnin ja hyvien yhteyksien takia. Kyllä niitä ilmoittautumisia tuli sitten enemmän, kun vähän patistelimme. Sukuseuran olemassaolon ensimmäisinä vuosina osallistujia oli 400! Toivoisin, että sukulaiset tulisivat ennakkoluulottomasti mukaan osallistuen ihan koko ohjelmaan perjantaista sunnuntaihin. Sen voi ottaa loman kannalta. Tiedämme varata sukukokousviikonlopun jo kaksi vuotta etukäteen. Seuraava sukukokous pidetään vuonna 2016 Mikkelissä. Joskus on ollut pakko poiketa heinäkuun toisen viikonlopun säännöstä, jos paikkakunnalla on ollut joku suurtapahtuma, mutta joka tapauksessa sukulaisten kokoontuminen on heinäkuun ensimmäisen puoliskon aikana. Kaksi vuorokautta sukuseuran merkeissä ei ole paljon niistä 730 vuorokaudesta, joita meillä kahden vuoden aikana on. Voin vain todeta, että nämä tapaamiset ovat antoisia!

   Sukuseuran vuosikokoukseen osallistui 53 henkeä. Tilinpäätös vuosilta 2012-13 herätti vilkasta keskustelua. Lehden painatus- ja postituskulut ovat suuret. Ehdotettiin paperilehden ohella nettilehteä ja -laskutusta. Olen koonnut sähköpostiosoitteita, jotta lehden sähköistä versiota voitaisiin kokeilla. Osa jäsenistä on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa, mutta vielä eivät läheskään kaikki. Viimeksi, kun kokeilin lähettää viestin, jossa muistutin sukukokoukseen ilmoittautumisesta, osa meillä olevista osoitteista oli vanhentuneita. Pyysimme vuosikokoukseen osallistuvilta yhteystiedot ja tälle ryhmälle teemme koelähetyksen. Mutta paperilehteä toimitetaan totta kai edelleen. Nettilehti olisi vaihtoehto niille, jotka mieluummin lukevat asiat netistä.  ILMOITAPA SÄHKÖPOSTIOSOITTEESI Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

   Muina säästötoimenpiteinä esitettiin hallituksen kokouskulujen alentamista. Hallitus voisi kokoontua  seuraavalla kokouspaikkakunnalla tutustuakseen paikkakuntaan ja sukukokouksen järjestäjiin, mutta muita kokouksia voitaisiin pitää Skypen välityksellä. Sukuseurassa toimiminen vaatii aktiivisuutta ja innostusta. Valamme uskoa ja intoa toisiimme tapaamisten yhteydessä. Siksi ihan henkilökohtaiset tapaamisetkin puolustavat paikkaansa. Skype-kokousta on jo kokeiltu kahdessa hallituksen kokouksessa siten, että yksi hallituksen jäsenistä on ollut kokouksessa läsnä Skypen välityksellä. Useamman kokousosallistujan mahdollistavalla Skype-yhteydellä on vuosimaksu.  Keskustelun loppukaneettina todettiin, että hallitus on tehnyt hyvää työtä.

   Keskusteltiin toimintasuunnitelmasta vuosiksi 2014 - 2016. Ehdotettiin uudenaikaisempia nettisivuja, joita olisi mahdollisimman helppo päivittää ja joista olisi helppo löytää tiedot. Tätä ideaa pitää kehittää eteenpäin. Keskustelun jälkeen tilinpäätökset hyväksyttiin vuosilta 2012-13 sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

   Taloudenhoitajan esittelemää tulo- ja menoarviota seurasi vilkas keskustelu. Ehdotettiin tulojen lisäämiseksi uusia myytäviä tuotteita. Niiden pitäisi olla käytännönesineitä, joita kodeissa tarvitaan. Esitettiin essuja, kahvimukeja, käsitöitä, kahvi- ja ruokalautasliinoja, joissa olisi Nenos-vaakunan kuva. Ehdotettiin myös Kenraalin muistomitalia. Muistomitali on jo tykistömuseossa. Hallitus tarkistaa copy right -asian. Hallitus ottaa mielellään vastaan vinkkejä ja toivomuksia myytävistä tuotteista ja muistakin asioista.

   Hallitus esitti vuosikokoukselle jäsenmaksun korotusta 5 €/jäsen/vuosi, minkä vuosikokous hyväksyi.  Jäsen muuttuu vapaajäseneksi täytettyään 80 vuotta. Meidän pitäisi saada 20-30 uutta jäsentä vuosittain, jotta toiminta pystyttäisiin ylläpitämään. Ehdotettiin jäsenhankintakilpailua. Kuka hankkii eniten uusia jäseniä? Ehdotettiin myös, että vanhemmat sukulaiset maksaisivat nuortensa jäsenmaksun 40 € kahden ensimmäisen vuoden ajalta. Ehdotettiin myös, että ainaisjäsenet voisivat halutessaan maksaa tukimaksun  paperisesta lehdestä ja että ainais- ja vapaajäsenet voisivat tehdä lahjoituksia sukuseuran toiminnan tukemiseksi. Sääntöjen mukaan sukuseura voi ottaa vastaan lahjoituksia. Keskustelun jälkeen tulo- ja menoarvio vuosille 2014 ja 2015 hyväksyttiin yksimielisesti.

   Hallituksen ja samalla sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Esko O. Nenonen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Mikko Nenonen. Valittiin viisi muuta hallituksen jäsentä. Osa entisistä jatkaa kuten Kari Nenonen Suonenjoelta, Pekka Rasku Ilmajoelta ja Seija Raatikainen Espoosta. Uusiksi jäseniksi valittiin Jouni Riihelä Mikkelistä ja Tarja Nenonen Vantaalta. Varsinaisiksi toiminnantarkastajiksi vuosille 2014 ja 2015 valittiin Tarmo Nenonen Liperistä ja Pertti Nenonen Espoosta. Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Vuokko Nenonen Pattijoelta ja Heikki Mäkynen Helsingistä.

   Sukuseuran alkuaikoina oli tärkeätä saada rahaa toiminnan aloittamiseksi ja siksi oli käytössä ainaisjäsenyys. Jäsen maksoi kymmenen vuoden jäsenmaksun yhdellä kertaa. Hallitus ehdotti säännönmuutosta, että ainaisjäsenyys poistettaisiin 12.7.2014 lähtien. Vuosikokous hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Ne, jotka ovat hankkineet ainaisjäsenyyden ennen 12.7.2014, ovat tietysti edelleen  ainaisjäseniä.

   Seuraava sukukokous päätettiin järjestää Mikkelissä 2016. Järjestelyvastaava on Jouni Riihelä  Mikkelistä.  Hänen siskonsa Merja Riihelä-Seppänen otti vastaan perinteisen puukellon.

Imatran sukukokouksen järjestelyvastaava Martti Nenonen lahjoitti sukuseuralle Imatran sukukokouksesta kertovan kahden tunnin pituisen DVD:n, josta sukuseura kiittää lämpimästi Martti ja Maisa Nenosta.

   Hyvää syksynjatkoa ja pidetään yhdessä huolta sukuseuran toiminnan jatkumisesta.

Seija

 Vuosikokous 2014 Tampereella 


Vuosikokous päätti 12.7.2014 Tampereen sukukokouksessa yksimielisesti jäsenmaksun korottamisesta. Jäsenmaksu on nyt 20 €/vuosi/ jäsen eli siis joka toinen vuosi laskutetaan 40 €. Tämä on kahden vuoden ajan näin. Tänä aikana sukuseuran toimintaa kehitetään siten, että kokeillaan sähköistä lehteä niille, jotka sitä haluavat. Siinä säästetään varsinkin postimaksuissa.
Siksi kaikkien, joilla on sähköposti, pitäisi ilmoittaa se sihteerille tai talouden hoitajalle, jotta saamme mahdollisimman kattavan e-mail osoiterekisterin. Samalla voi ilmoittaa, onko kiinnostunut saamaan Nenossuvun vain sähköisessä muodossa.

Jäsenmaksu on ollut kauan sama, ainakin koko euroajan, joten paineita sen nostamiseen oli. Toivomme, ettei kukaan jätä sukuseuran jäsenyyttä jäsenmaksun korottamisen myötä. Nimittäin jos saamme lisää jäseniä, jäsenmaksun suuruutta tarkistetaan kahden vuoden välein.

Toivomme, että saamme sukuseuraan lisää jäseniä. Erityisesti toivomme, että vanhemmat innostaisivat nuoret liittymään sukuseuraan. Vaikka 30-40 vuotiaat eivät ehkä ole vielä kiinnostuneita sukujuuristaan, he voisivat olla sukuseuran kannatusjäseniä! Kiinnostus omiin juuriin tulee kyllä vähitellen. Oli mukava nähdä, että sukukokoukseen oli saapunut nuoria. Monet olivat mukana kolmen polven voimin.

Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus. Puheenjohtajuutta hoitaa edelleen Esko O Nenonen Siilinjärveltä  ja varapuheenjohtajuutta Mikko Nenonen Hartolasta. Muut jäsenet ovat: Kari Nenonen Suonenjoelta. (Koska Kari Nenosia on suvussa useita, Esko nimitti Suonenjoen Karin Ismo Kariksi! Vantaan Kari, joka ei ole kaupunginjohtaja Kari, on Arno Kari.) Elsa Luukkonen jäi pois hallituksesta ja tilalle valittiin Tarja Nenonen Vantaalta.Pekka Rasku Ilmajoelta jatkaa hallituksessa. Samoin jatkaa Seija Raatikainen Espoosta. Seuraavan sukukokouksen järjestäjä on Mikkelistä kotoisin oleva Jouni Riihelä ja hänet valittiin viidenneksi hallituksen jäseneksi.

 

Kategoria: