Nenosten sukuseura

IV sukukokous 4.-5.7.1998 Helsingissä 

Kokouspaikka oli Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto, Helsinginkatu 26. Tilaa oli runsaasti, mm. juhlasali noin 600 hengelle. Kun osanottajia oli noin 300, ei missään vaiheessa ollut tungosta -lukuunottamatta ruokalaa, jossa nautittiin ateriat ja kahvit. Sukutietojen näyttely, josta vastasi Ulla Nenonen avustajineen, oli erillään alakerran salissa . Harrastustöiden näyttelyn (2.kerroksen aulassa) vastuuhenkilö oli Elsa Luukkonen .

Sateinen kesä oli ystävällinen sukujuhlalle. Edellisenä iltana tosin saatiin runsas raesade Helsinkiin, mutta molempina juhlapäivinä sää oli aurinkoinen ja lämmin.

Tilaisuudet alkoivat lauantaina klo 9, jolloin vieraiden vastaanottajat ja toimiston henkilökunta pääsivät työhönsä. Sukujuhla ja siihen liittyvä -kokous alkoi klo 12.00. Lippulaulun soidessa Hannu Nenonen kantoi Suomen lipun juhlallisesti salin etuosaan . Järjestäjien edustajana Lulu Nenonen toivotti osanottajat tervetulleiksi. Helsingin kaupungin tervehdyksen toi kaupungin hallituksen puh.joht. Rakel Hiltunen, minkä jälkeen edellisen kokouksen tervehdyksen esitti Jorma Nenonen.

Sekä alkujuhlassa että muissakin tilaisuuksissa esiintyi sekakuoro, jossa oli sekä Nenossukulaisia että muita laulun taitajia. Kuoroa johti kap.mest. Mäirt Rotassepp. Hyvin valitut laulut ja taidokas esitys loivat herkän tunnelman kuulijoihin. Niin myös Elsa Luukkosen lausunta.

Ennen virallista kokousta käsiteltiin kysymystä sukukirjojen tekemisestä. Perustietoja on jo monesta sukuhaarasta, mutta kirjaa varten tarvitaan henkilötietojen täydennystä, pienoiselämäkertoja. Tutkijoita ja kirjoittajia toivotaan löytyvän lisää.Vuosikokouksen avasi seuran puheenjohtaja Ville Nenonen. Kiitosten jälkeen olivat esillä jäsenyysasiat. Puheenjohtaja ilmoitti , ettei hän kahden vuoden kuluttua enää ole käytettävissä seuran johtoon. Asiaa on ryhdyttävä valmistelemaan.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Espoosta Pertti Nenonen ja sihteerinä Kuopiosta Ulla Kuikka. Toiminta- ja tilikertomukset hyväksyttiin, vastuuvapaus myönnettiin ja uusi talousarvio ja toimintasuunnitelma vahvistettiin. Seuraava sukukokous pidetään vuonna 2.000 Jyväskylässä ja osittain Ruovedellä. Uusia hallituksen jäseniä valittiin Leena Huovila Jyväskylästä ja Aarne Nenonen Ruovedeltä.

Iltapäivän ohjelmassa oli merellinen lounasristeily Helsingin saaristossa ja opastettu kiertoajelu kaupungissä. Iltaa vietettiin ravintola "Pikku Parlamentissa" vilkkaan seurustelun merkeissä.

Sunnuntaina osallistuttiin jumalanpalvelukseen Kallion kirkossa. Messun päätyttyä kirkkoherra Siljamäki lähetti seppelpartiot Hietaniemen hautausmaalle.

Seppeleet laskettiin sankariristille, tykistönkenraali Nenosen haudalle ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Sukujuhla oli päivien viimeinen tilaisuus. Sen aluksi Ville Nenonen piti puheen, jossa hän käsitteli mm. esivanhempien elämänvaiheiden tuntemisen tärkeyttä. Pelkät tapahtumat eivät riitä menneisyyden ymmärtämiseen, niiden lisäksi tulisi saada selville, millaisina vanhempamme ovat kokeneet elämänsä vaiheet. Tämä on vaikeata, koska tunteista ei yleensä ole puhuttu. Henkinen perimä muodostuu juuri noista erilaisista tapahtumista, jotka ovat vaikuttaneet esivanhempien tunteisiin.

Juhlaesitelmän piti eräs suvun uusista tohtoreista, fil.tri Arja Aro. Aiheena oli "Lisääkö tutkimus terveyttä, vähentääkö tieto tuskaa?" Suvun nuoret, kuuluisuutta saaneet näyttelijät Meri Nenonen ja Markku Nenonen esittivät Nenosaiheisia sketsejä ja Pirjo Nenonen tyttöjensä Kaisan ja Maijan kanssa esitti musiikkia.

Seuraavaan sukukokoukseen kutsuivat Leena Huovila ja Aarne Nenonen, minkä jälkeen Lulu Nenonen päätti onnistuneen sukujuhlan.

Kaikissa tilaisuuksissa juontajana toimi taitava ja kokenut Reijo Arvonen.

Suomen TV seurasi tilaisuuksia molempina päivinä ja lähetti illan pääuutislähetyksessä lyhyen koosteen sukujuhlista. Oma kuvaaja, Timo Nenonen valmisti yli 2 tunnin pituisen videonauhan , joka antaa erittäin hyvän kokonaiskuvan sukujuhlista. Sitä saa kohtuullisella hinnalla sukuseurasta.

 

 

Kategoria: